Agenda

POLITIEK CAFÉ IN AMSTERDAM

Cafe Hegeraad Noordermarkt 34, Amsterdam, Noord-Holland

Op zondag 8 januari om 19:00 houdt de afdeling Amsterdam van de Communistische Jongerenbeweging van Nederland, zoals elke eerste zondag van de maand, haar openbare bijeenkomst in Café Hegeraad op de Noordermarkt.

Herdenking Amilcar Cabral

Gebouw De Heuvel Grotekerkplein 5, Rotterdam

Op 20 januari is het 50 jaar geleden dat Amilcar Cabral na infiltratie van Portugese geheimagenten werd vermoord. Dit na al een jarenlange koloniale oorlog waarbij fascistisch Portugal essentiële steun kreeg vanuit de NAVO waaronder Nederland. Amilcar Cabral en zijn partij PAIGC kregen steun vanuit de socialistische landen.

Herdenking Februaristaking

Ru Paré Community Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam, Noord-Holland

Op zaterdag 18 februari herdenken de Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN) en Communistische Jongerenbeweging (CJB) de Februaristaking van 1941. De Februaristaking was een massale verzetsdaad van de werkende bevolking tegen de fascistische bezetting, naar aanleiding van de razzia’s van de fascistische bezetter tegen de Joodse bevolking. We herdenken jaarlijks de Februaristaking om de stakers […]

Politiek Café: 100 jaar sinds oprichting van de Sovjet-Unie

Belcrumhuis Pastoor Pottersplein 12, Breda

Op 30 december 1922 werd formeel de Sovjet-Unie opgericht. Een historische mijlpaal waar een partij die gebaseerd is op het marxisme-leninisme natuurlijk niet aan voorbij kan gaan. Wij organiseren daarom een eeuw later dit politiek café met als thema de oprichting van de Sovjet- Unie.