Agenda

Anton de Kom herdenking

anton de komplein Anton de Komplein, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Op 24 april is het 78 jaar geleden dat Anton de Kom kwam te overlijden in een
concentratiekamp, nadat hij door de fascistische bezetter was gearresteerd om
zijn rol in het communistisch verzet in de Tweede Wereldoorlog. NCPN en CJB
organiseren een manifestatie om de strijdbaarheid en solidariteit van deze held
te herdenken en te vieren.

Lunch lezing: het socialistische antwoord op de wooncrisis

Lokaal 01.780 Heyendaalseweg 141, Nijmegen, Nederland

CJB Gelderland gaat een woonstrijdactie opzetten, en in aanloop hiervan organiseren we een lunchlezing die het communistische perspectief op de wooncrisis zal duiden. De lezing zal ingaan op de oorzaak van de wooncrisis en hoe deze zich in Nijmegen heeft ontwikkelt. Naast inspirerende voorbeelden van strijdvaardige acties georganiseerd door Nijmegenaren zelf, zullen we ook lessen […]

1 mei: Dag van de Arbeid

George Gershinplein George Gershwinplein, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Op 1 mei laten we van ons horen op de FNV-manifestatie in Amsterdam en lokale 1-mei initiatieven. Centraal staat de eis voor hoger inkomen tegenover de eindeloze prijsstijgingen. Maar ook maatregelen voor lagere werkdruk en werkstress, veilige en goede arbeidsomstandigheden, en vaste banen met een goed loon. We zullen demonstreren tegen het afbraakbeleid van de regering en de Europese Unie. We vragen aandacht voor de ongelijkheid en het onrecht dat het kapitalistische systeem creëert in Nederland en wereldwijd. De strijd van de arbeidersbeweging is het antwoord op de prijsstijgingen, werkdruk, ongelijkheid en uitbuiting!

Politiek Café in Amsterdam

Cafe Hegeraad Noordermarkt 34, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Heb je de NCPN of CJB gezien op de mars van de FNV op 1 mei en ben je benieuwd wat onze standpunten zijn over de positie van studenten en jonge mensen uit de arbeidersklasse? Op zondag 7 mei om 19:00 houdt de afdeling Amsterdam van de Communistische Jongerenbeweging van Nederland, zoals elke eerste zondag […]

Openbare Leeskring: Het Communistisch Manifest

Partijkantoor NCPN Haarlemmerweg 179, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Wil je meer weten over communisme? Kom naar onze open leeskring over een van de meest invloedrijke stukken socialistische literatuur. Toegang is gratis en onder het genot van snacks en wat te drinken leren we samen meer over de geschiedenis en theorie van het communisme! 
De deuren gaan open om 18:30 en we starten om 19:00. Tot dan!

Groningen: rode hulp wandeling

CJB Groningen organiseert op 17 juni aanstaande in samenwerking met SDAJ Niedersachsen en het initiatief 'Fluchtwege 1933 - 1945' een informatieve wandeling langs de oude vluchtroutes in Duitsland en Oost-Groningen. Na de machtsovername van het nazi fascisme in Duitsland vluchtten veel Duitse kameraden naar Nederland waar zij opgevangen werden door de toenmalige CPN. Tijdens de wandeling zullen wij langs plekken komen waar Duitse antifascisten toendertijd de grens over zijn getrokken en zal er op een aantal momenten informatie worden gegeven over dit heldhaftige 'Rode Hulp' initiatief. Het zal een flinke wandeling worden, dus wees daar op voorbereid. Voor personen die minder goed te been zijn is het eventueel mogelijk de tocht te fietsen, gelieve dit aan te geven bij aanmelding.

De wooncrisis en wat te doen

CREA Amsterdam Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam, Noord-Holland

Op donderdag 6 juli organiseert afdeling Amsterdam van de CJB een presentatie over de wooncrisis in Amsterdam. Er wordt eerst wat verteld over de wooncrisis in Nederland en de strijd die jonge mensen uit de arbeidersklasse de afgelopen jaren gevoerd hebben hiertegen, voordat we overgaan in een open discussie over het woningvraagstuk.
Inloop is vanaf 18:30 uur en we beginnen de inleiding om 19:00 uur bij CREA Amsterdam in ruimte 3.12.

Politiek Café: Verzet tegen slavernij

Stroomhuis Eindje 1, Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland

Op 9 juli organiseert CJB afdeling Noord-Brabant een politiek café omtrent Keti Koti. Deze zal plaatsvinden bij het Stroomhuis te Eindhoven om 14:00. Er zal een spreker van de Commissie antiracisme en antifascisme het programma aansnijden. Het thema voor deze middag zal Verzet tegen Slavernij zijn.

Politiek café: huisvesting

Walhalla Achter de Muren-Zandpoort 20, Deventer

Het vinden van een woning is sinds de Tweede Wereldoorlog niet zo moeilijk geweest als nu. In Nederland komen we nu 325.000 woningen tekort, en dit zal de komende jaren flink oplopen. We zijn hier beland doordat onderdak volledig is overgelaten aan de markt, waardoor het tot verdienmodel is gemaakt. Het tekort dat ontstaan is, zorgt voor enorme woekerwinsten bij ontwikkelaars en speculanten. Alsnog weigert de regering om een oplossing te zoeken buiten de markt.

Soldariteitscafé met de TKP

Grandcafé "Utopie" Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag, Nederland

Op zondag 23 juli organiseren NCPN en CJB Zuid-Holland samen met de TKP een solidariteitscafe in de grandcafe Utopie. In dit solidariteitscafe komt een kameraad van de TKP spreken over hoe zij succesvol vormgeven aan wijkhuizen en het organiseren van wijkbewoners. Dit solidariteitscafe is open voor alle kameraden, sympathisanten en geïnteresseerden van dit thema. Voertaal […]

Vlooienmarkt op NCPN-kantoor

Vlooienmarkt Haarlemmerweg 177, Amsterdam, Noord-Holland

Op 27 augustus om 14.00 uur organiseert de Nieuwe Communistische Partij van Nederland en de Communistische Jongerenbeweging een uitverkoop van verschillende spullen.

20 jaar Communistische Jongerenbeweging

Electron Belcrumweg 19, Breda, Nederland

Op zaterdag 16 september, vanaf 14:00 uur, zullen we bijeenkomen in de prachtige ambiance van Electron te Breda om het 20-jarige jubileum van de Communistische Jongerenbeweging te vieren.