Agenda

Demonstratie: Solidariteit met de Palestijnse bevolking

De Dam Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Op zondag 15 oktober vindt er een mars plaats vanaf de Dam om 14 uur om solidariteit te tonen met de Palestijnse bevolking. De mars wordt georganiseerd vanuit de solidariteitsbeweging met Palestina en de NCPN en CJB zullen aanwezig zijn. Sluit je aan en laat je stem horen voor solidariteit met de Palestijnse bevolking!

Presentatie: Crisis in het OV

CREA Amsterdam Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam, Noord-Holland

Het openbaar vervoer in Nederland wordt ieder jaar verder afgebroken. In deze presentatie bespreken we hoe de Nederlandse regering de afgelopen decennia met haar keuzes deze situatie heeft gecreëerd, én hoe een socialistisch alternatief eruit kan zien. De presentatie inclusief discussie duurt ongeveer een uur, met achteraf ruimte om na te praten.

The Loud Spring

Nieuwe Filmhuis Almere Stadhuisplein 101, Almere, Nederland

Een documentaire als gespreksstarter over hoe werkers en klimaatactivisten een collectieve weg uit de klimaatcrisis kunnen vinden. In The Loud Spring analyseren wetenschappers als Andreas Malm, klimaatactivisten en vakbondsleden de grenzen waar de klimaatbeweging tegenaan loopt. De kernboodschap: om de klimaatcrisis te stoppen en aan de toekomst te bouwen is een krachtige vakbeweging van en door werkers nodig.

Politiek Café in Wageningen: Inflatie en Klassenstrijd

Cafe Proost 5 Mei Plein 13, Wageningen, Nederland

De afgelopen maanden is CJB Gelderland met studenten op de Wageningen University & Research (WUR) in gesprek gegaan over de aanhoudende onbetaalbaarheid van basisbehoeften: Stijgende voedselprijzen, hoge studiekosten, huurverhogingen in combinatie met achterblijvende lonen, een te lage basisbeurs en een beperkte energietoeslag leveren terecht enorme frustraties op bij studenten. Wat is de oorzaak van deze prijsstijgingen, en hoe kunnen wij als jongeren van de arbeidersklasse hier iets aan doen?

Politiek Café: Tekortkomingen van het kapitalisme

O'Cealleigh Irish Pub Gedempte Kattendiep 13, Groningen, Groningen, Nederland

De oude wereld is stervende, een nieuwe moet nog geboren worden. Economische crisis, oorlog en armoede zijn producten van het falend kapitalisme. Maar hoe zit dat precies? Kom ook op 30 november 2023 naar O'Cealleigh Irish Pub in Groningen en praat mee!

Politiek Café in Rotterdam: De Oktoberrevolutie

Theater 't Kapelletje van der Sluysstraat 176, Rotterdam, Nederland

Op 2 december organiseert de afdeling Zuid-Holland een politiek cafe naar aanleiding van het 106ste jubileum van de Oktoberrevolutie.

Politiek Café in Groningen: Het Communistisch Manifest

Floreshuis Floresplein 19, Groningen, Groningen, Nederland

Het spook van het communisme, de klassenstrijd, bourgeoisie en proletariaat – bekende termen met een altijd relevante betekenis voor iedere werker. Op 14 december 2023 organiseert Afdeling Groningen van de Communistische Jongerenbeweging een politiek café in het Floreshuis over het Communistisch Manifest, het monumentale werk van Karl Marx en Friedrich Engels. De inhoud, de geschiedenis en de betekenis van dit pamflet worden hier op laagdrempelige wijze uiteengezet.

Demonstratie bij Vliegbasis Woensdrecht: Geen levering van F-35 onderdelen aan Israël!

Vliegbasis Woensrecht Kooiweg 40, Hoogerheide, Nederland

Op 4 februari om 14:00 zijn de NCPN en CJB aanwezig bij de hoofdingang van de vliegbasis Woensdrecht. Bij de vliegbasis in Woensdrecht worden F-35-onderdelen bewaard en onderhouden, die onder andere door Israël worden gebruikt in de genocide die gaande is in Gaza. Wij zijn tegen elke vorm van medeplichtigheid en steun aan de genocidale […]

Openbaar Evenement: Oprichting Afdeling UvA

CREA Amsterdam Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam, Noord-Holland

Vanaf januari 2024 zal de Communistische Jongerenbeweging haar inspanningen voor de belangen van studenten en jonge medewerkers bij de UvA versterken door het oprichten van een nieuwe afdeling . Dit is een belangrijke mijlpaal voor studenten en medewerkers, die de afgelopen jaren vaker voor hun belangen zijn opgekomen met de communisten aan hun zijde. Ter gelegenheid hiervan organiseren wij een openbaar evenement waarbij we deze mijlpaal zullen vieren en ons openstellen voor vragen. De strijd wordt nu naar een hoger niveau getild!

Februaristaking Herdenking

Jonas Daniël Meijerplein Jonas Daniël Meijerplein, Amsterdam, Nederland

Op zaterdag 24 februari herdenken de Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN) en Communistische Jongerenbeweging (CJB) deze heldhaftige actie en de stakers die hun leven opofferden ervoor. Dit doen we om hen te eren, maar ook om uit deze geschiedenis waardevolle lessen te trekken. Het kennen van dit verleden helpt in de strijd tegen hedendaags […]

Politiek Café: Tekortkomingen van het kapitalisme

Paddy O'Ryan Tweebaksmart 49, Leeuwarden, Friesland, Nederland

Op 28 februari 2024 organiseert de CJB een politiek café over de veranderende historische rol van het kapitalisme, dat in zijn imperialistische fase niet langer vooruitstrevend kan zijn voor onze maatschappij.

Politiek Café: Het Communistisch Manifest

Paddy O'Ryan Tweebaksmart 49, Leeuwarden, Friesland, Nederland

Op woensdagavond 13 maart organiseert de CJB een politiek café in Leeuwarden over het Communistisch Manifest. De inhoud, de geschiedenis en de betekenis van dit pamflet worden hier op laagdrempelige wijze uiteengezet.