Agenda

Herdenking Amilcar Cabral

Gebouw De Heuvel Grotekerkplein 5, Rotterdam, Nederland

Op 20 januari is het 50 jaar geleden dat Amilcar Cabral na infiltratie van Portugese geheimagenten werd vermoord. Dit na al een jarenlange koloniale oorlog waarbij fascistisch Portugal essentiële steun kreeg vanuit de NAVO waaronder Nederland. Amilcar Cabral en zijn partij PAIGC kregen steun vanuit de socialistische landen.

Herdenking Februaristaking

Ru Paré Community Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Op zaterdag 18 februari herdenken de Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN) en Communistische Jongerenbeweging (CJB) de Februaristaking van 1941. De Februaristaking was een massale verzetsdaad van de werkende bevolking tegen de fascistische bezetting, naar aanleiding van de razzia’s van de fascistische bezetter tegen de Joodse bevolking. We herdenken jaarlijks de Februaristaking om de stakers […]

Politiek Café: 100 jaar sinds oprichting van de Sovjet-Unie

Belcrumhuis Pastoor Pottersplein 12, Breda, Nederland

Op 30 december 1922 werd formeel de Sovjet-Unie opgericht. Een historische mijlpaal waar een partij die gebaseerd is op het marxisme-leninisme natuurlijk niet aan voorbij kan gaan. Wij organiseren daarom een eeuw later dit politiek café met als thema de oprichting van de Sovjet- Unie.

Anton de Kom herdenking

anton de komplein Anton de Komplein, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Op 24 april is het 78 jaar geleden dat Anton de Kom kwam te overlijden in een
concentratiekamp, nadat hij door de fascistische bezetter was gearresteerd om
zijn rol in het communistisch verzet in de Tweede Wereldoorlog. NCPN en CJB
organiseren een manifestatie om de strijdbaarheid en solidariteit van deze held
te herdenken en te vieren.

Lunch lezing: het socialistische antwoord op de wooncrisis

Lokaal 01.780 Heyendaalseweg 141, Nijmegen, Nederland

CJB Gelderland gaat een woonstrijdactie opzetten, en in aanloop hiervan organiseren we een lunchlezing die het communistische perspectief op de wooncrisis zal duiden. De lezing zal ingaan op de oorzaak van de wooncrisis en hoe deze zich in Nijmegen heeft ontwikkelt. Naast inspirerende voorbeelden van strijdvaardige acties georganiseerd door Nijmegenaren zelf, zullen we ook lessen […]

1 mei: Dag van de Arbeid

George Gershinplein George Gershwinplein, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Op 1 mei laten we van ons horen op de FNV-manifestatie in Amsterdam en lokale 1-mei initiatieven. Centraal staat de eis voor hoger inkomen tegenover de eindeloze prijsstijgingen. Maar ook maatregelen voor lagere werkdruk en werkstress, veilige en goede arbeidsomstandigheden, en vaste banen met een goed loon. We zullen demonstreren tegen het afbraakbeleid van de regering en de Europese Unie. We vragen aandacht voor de ongelijkheid en het onrecht dat het kapitalistische systeem creëert in Nederland en wereldwijd. De strijd van de arbeidersbeweging is het antwoord op de prijsstijgingen, werkdruk, ongelijkheid en uitbuiting!

Politiek Café in Amsterdam

Cafe Hegeraad Noordermarkt 34, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Heb je de NCPN of CJB gezien op de mars van de FNV op 1 mei en ben je benieuwd wat onze standpunten zijn over de positie van studenten en jonge mensen uit de arbeidersklasse? Op zondag 7 mei om 19:00 houdt de afdeling Amsterdam van de Communistische Jongerenbeweging van Nederland, zoals elke eerste zondag […]

Openbare Leeskring: Het Communistisch Manifest

Partijkantoor NCPN Haarlemmerweg 179, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Wil je meer weten over communisme? Kom naar onze open leeskring over een van de meest invloedrijke stukken socialistische literatuur. Toegang is gratis en onder het genot van snacks en wat te drinken leren we samen meer over de geschiedenis en theorie van het communisme! 
De deuren gaan open om 18:30 en we starten om 19:00. Tot dan!

Groningen: rode hulp wandeling

CJB Groningen organiseert op 17 juni aanstaande in samenwerking met SDAJ Niedersachsen en het initiatief 'Fluchtwege 1933 - 1945' een informatieve wandeling langs de oude vluchtroutes in Duitsland en Oost-Groningen. Na de machtsovername van het nazi fascisme in Duitsland vluchtten veel Duitse kameraden naar Nederland waar zij opgevangen werden door de toenmalige CPN. Tijdens de wandeling zullen wij langs plekken komen waar Duitse antifascisten toendertijd de grens over zijn getrokken en zal er op een aantal momenten informatie worden gegeven over dit heldhaftige 'Rode Hulp' initiatief. Het zal een flinke wandeling worden, dus wees daar op voorbereid. Voor personen die minder goed te been zijn is het eventueel mogelijk de tocht te fietsen, gelieve dit aan te geven bij aanmelding.