Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Big Business met Nazi-Duitsland: interview en Q&A met historicus Jacques Pauwels

15 maart 2023 @ 20:00 - 22:00

jacques pauwels

De Communistische Jongerenbeweging organiseert een lezing en Q&A met historicus Jacques Pauwels, over de belangrijkste gebeurtenissen van de vorige eeuw, met een focus op de Tweede Wereldoorlog en de lessen voor vandaag.

In boeken als “De Mythe van de Goede Oorlog” en “Big Business met Nazi-Duitsland” legt hij pijnlijke verbanden voor het grootkapitaal in Duitsland en daarbuiten. Niet alleen hebben deze essentiële partners van Hitler enige verantwoording ontlopen, maar een bedrijf als General Motors ontving na de oorlog van de V.S. zelfs een “schadevergoeding” van $32 miljoen – voor de schade aan hun Nazi-fabriek in Duitsland, die tijdens de oorlog was gebombardeerd.

Met de opkomst van extreemrechtse partijen en de toenemende kans op een nieuwe wereldoorlog kunnen we dus met recht zeggen: hoog tijd voor een tweede blik op deze geschiedenis.

Inloop is vanaf 19:30, en we beginnen het programma om 20:00 met een introductie en een interview met Jacques Pauwels, en beginnen de Q&A om 21.00 na een korte pauze. Uiterlijk om 22.00 zijn we klaar.

Het is mogelijk om van tevoren wat te eten op locatie, bij buurtkeuken De Sering, voor een donatie van €2,50 tot €5. Vanaf station Sloterdijk is de locatie ongeveer 5 minuten lopen.

Gegevens

Datum:
15 maart 2023
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

De Sering
Rhoneweg 6
Amsterdam, 1043AH Nederland
+ Google Maps