Aanmeldingsformulier

Voor jongeren, van jongeren

De CJB is een zelfstandige jongerenorganisatie met eigen leden en organisatie. De CJB werd in 2003 opgericht als onafhankelijke voortzetting van de NCPN-Jongeren die een platform waren binnen de Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN). In de praktijk werken we veel samen met de NCPN op tal van punten, en zijn sommige leden van beide organisaties lid: dat hoeft niet, maar het mag wel.

De NCPN is de communistische partij waar wij als jongerenorganisatie aan gelieerd zijn. Als jongerenorganisatie hebben wij soms net iets andere speerpunten dan de NCPN, maar als kameraden en communisten in Nederland is onze strijd die voor een gemeenschappelijk doel: voor een socialistisch Nederland, dat zal uitmonden in een communistische samenleving.

Rechten & Plichten

Lid worden kan iedereen tussen de 14 en de 35 jaar die de doelstellingen onderschrijft en actief wil zijn. Om lid te worden van de CJB vul je het volgende online formulier in. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen voor een kennismakingsgesprek. Je ontvangt van ons bericht zodra je formulier bij ons binnen is gekomen. De contributie bedraagt 24 euro per kalenderjaar (2 euro per maand) en hoeft pas betaald te worden nadat je als lid bent geaccepteerd. Je betaald vanaf de maand dat je lid geworden bent voor het resterende kalenderjaar. Er bestaat ook een vrijwillige solidariteitscontributie van 48 euro per kalenderjaar (4 euro per maand), voor leden die meer willen bijdragen.

Om lid te worden van de CJB moet je:

  • Tussen de 14 en 35 jaar oud zijn
  • Onze doelstellingen en speerpunten onderschrijven (zie veelgestelde vragen en speerpunten)
  • Alle rechten en plichten die er bij lidmaatschap horen accepteren (zie statuten)
  • Geen lid van een andere politieke jeugdorganisatie of een andere politieke partij dan de NCPN zijn (uitzonderingen kunnen besproken worden m.b.t lidmaatschap van buitenlandse communistische partijen/jeugdbewegingen en progressieve organisaties in Nederland – mits dat van te voren wordt aangegeven)
  • Je bent bereid om 24 euro per kalenderjaar aan contributie te betalen

We verwachten van leden dat ze zich naar eigen vermogen en tijd inzetten voor de CJB. Voor de een is dat één keer per maand op wat voor manier dan ook inzetten, voor de ander kan dat meerdere avonden per week zijn. De afdelingscoördinator zal het daar met je over hebben in een kennismakingsgesprek.

Even snuffelen

Mocht je nog geen lid willen worden maar wel meer over de CJB te weten te komen, willen deelnemen aan activiteiten in een afdeling, of gewoon eens wat mensen van de CJB ontmoeten? Kijk dan op de pagina-afdelingen voor regionale contactgegevens, of mail naar cjb@voorwaarts.net als er geen afdeling bij jou in de buurt is. Zie de nieuwspagina en de agenda voor activiteiten waar je ons kunt treffen.

Wil je je lidmaatschapformulier per post of per e-mail opsturen? klik dan hier voor het uitprintbare formulier!

Donaties

Geen lid worden maar wil je toch de CJB financieel ondersteunen? Dat stellen wij zeer op prijs! De CJB is een financieel onafhankelijke jongerenorganisatie compleet afhankelijk van de vrijwillige bijdrage van haar leden, en ontvangt geen subsidie. Jong of oud – je kunt vrijblijvend doneren via iDeal of met een creditcard!

Je kan ook via handmatige overschrijving doneren op ons rekeningnummer NL33 INGB 0005 1198 62 t.a.v. CJB LANDELIJK