Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Politiek café: huisvesting

14 juli 2023 @ 20:00

Het vinden van een woning is sinds de Tweede Wereldoorlog niet zo moeilijk geweest als nu. In Nederland komen we nu 325.000 woningen tekort, en dit zal de komende jaren flink oplopen. We zijn hier beland doordat onderdak volledig is overgelaten aan de markt, waardoor het tot verdienmodel is gemaakt. Het tekort dat ontstaan is, zorgt voor enorme woekerwinsten bij ontwikkelaars en speculanten. Alsnog weigert de regering om een oplossing te zoeken buiten de markt.

Huisvesting is een mensenrecht. Als CJB eisen wij een einde aan de woekerwinsten aan de woningcrisis en een beleid dat daadwerkelijk de belangen van de werkende klasse als grootste prioriteit stelt.

Waarom is het huisvestingsprobleem een gevolg van het kapitalisme? Wat is het socialistische alternatief? En hoe kan je je als huurder wapenen tegen huisjesmelkers? Dit en meer zal worden besproken bij het politiek café. Voor iedereen die wel eens gezeur heeft met de huisbaas en voor iedereen die klaar is met woekerwinsten op wonen. Het belooft een gezellige en leerzame avond te worden, dus kom zeker langs!

 

Het zal 14 juli plaatsvinden in Walhalla in Deventer. Het zal om 20:30 van start gaan, met een inloop vanaf 20:00.

Gegevens

Datum:
14 juli 2023
Tijd:
20:00

Locatie

Walhalla
Achter de Muren-Zandpoort 20
Deventer, 7411 GE
+ Google Maps