Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Loud Spring

26 november 2023 @ 14:00 - 17:00

Een documentaire als gespreksstarter over hoe werkers en klimaatactivisten een collectieve weg uit de klimaatcrisis kunnen vinden.

In The Loud Spring analyseren wetenschappers als Andreas Malm, klimaatactivisten en vakbondsleden de grenzen waar de klimaatbeweging tegenaan loopt. De kernboodschap: om de klimaatcrisis te stoppen en aan de toekomst te bouwen is een krachtige vakbeweging van en door werkers nodig. Met getekende beelden illustreert de film hoe de sociale revolutie eruit zou kunnen zien. Het nodigt de kijker uit om het einde van het kapitalisme in te beelden, niet het einde van de wereld.

Na de vertoning gaan we de discussie aan met klimaat- en landbouwactivist Roos Saat en vakbondslid Eirini Galati. Eirini is software engineer en lid van de FNV-kadergroep van de Rabobank en Roos voert met Extinction Rebellion (XR) Landbouw al drie jaar actie tegen diezelfde bank. Welke doelen proberen ze te bereiken? Wat kunnen ze van en over elkaar leren, (hoe) kunnen ze nauwer samen optrekken? We hebben het over samenwerking tussen de milieu- en vakbeweging, en de spanningen die daarbij komen kijken.

Gegevens

Datum:
26 november 2023
Tijd:
14:00 - 17:00

Organisator

Communistische Jongerenbeweging van Nederland (CJB)

Locatie

Nieuwe Filmhuis Almere
Stadhuisplein 101
Almere, 1315XC Nederland
+ Google Maps