De Communistische Jongeren Beweging (CJB) van Nederland – jongerenorganisatie van de NCPN – veroordeelt de barbaarse en bloedige aanvallen op de Palestijnse bevolking aan de Gazastrook. Aanvallen die reeds geresulteerd hebben in de dood van enkele honderden burgers.

CJB

De Israëlische overheid neemt een schijnheilige positie in door te claimen dat de aanvallen puur gericht zijn op ‘terroristen’. Het grootste deel van de slachtoffers bestaat namelijk uit  gewone burgers, vrouwen en kinderen. Het bombarderen van politiebureaus, ministeries en andere overheidsinstellingen is daarbij een duidelijk signaal dat de Israëlische overheid de tactiek heeft om de regio verder te destabiliseren.De CJB staat recht tegenover welke soort van terrorisme dan ook, zowel vanuit religieus extremisme als staatsgesponsorde. Terrorisme heeft als eerste slachtoffer altijd de bevolking en is daardoor geen optie bij het bestrijden van onderdrukkende systemen. De Israëlische overheid heeft de escalatie echter zelf uitgelokt door de democratische wil van het Palestijnse volk te proberen te onderdrukken en de regio economisch compleet te neutraliseren.

De CJB uit zijn solidariteit met het Palestijnse volk en allen die strijden voor vrede, democratie en vrijheid en de Palestijnse gebieden. De CJB uit verder zijn medeleven met alle burgers die direct of indirect ten gevolge van Israëlische staatsagressie aan zowel de Palestijnse zijde als de Israëlische zijde zijn gevallen.

Er zijn verschillende solidariteitsacties in Nederland. De eerste avond van de aanval demonstreerden tweehonderd mensen op de Dam. Op oudejaarsdag is er om 14.00 uur een demonstratie voor de Tweede Kamer in Den Haag. Op zaterdag 3 januari vindt er een landelijke demonstratie plaats, tijd en locatie worden binnenkort aangekondigd.

De Communistische Jongeren Beweging (CJB)