Zaterdag 24 januari 2009 maakte de politie een einde aan een rechts-extremistische bijeenkomst in Eexterveenschekanaal. Daarop waren een veertigtal rechts-extremisten aanwezig onder het mom van een verjaardagspartijtje. Onder die voorwendselen was ook de zaal, waar de bijeenkomst werd gehouden, gehuurd.

Burgers verwittigden de politie van de fascistische bijeenkomst en die troffen bij aankomst onder andere een vlag met een hakenkruis erop aan en oude bekende in de rechts-extremistische politiek, Joop Glimmerveen. Oud NAVO-boekhouder Joop Glimmerveen was vooral bekend in de jaren 70 door zijn openlijke haat tegenover buitenlanders en niet-blanken. Hij deed in 1974 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag onder de leus: “Den Haag moet blank en veilig blijven”. Ook uitte hij publiekelijk grote bewondering voor het Derde Rijk en Adolf Hitler.

Glimmerveen is onder andere lid geweest van de fascistische organisatie de Nederlandse Volksunie (NVU). Glimmerveen werd vorig jaar november nog veroordeeld in België voor het brengen van de Hitlergroet tijdens een herdenking van Wehrmacht-soldaten door Blood & Honour.De bevolking van de gemeente Aa en Hunze reageert geschokt en veroordelend op de rechts-extremistische aanwezigheid. Met name de toenemende incidenten van vandalisme en geweld tegenover Nederlanders van allochtone afkomst baren de bevolking grote zorgen.

Werkgroep Antifascisme CJB

http://www.ncpndrenthe.web-log.nl/