Internationaal Bureau

Op de Europese Communistische Bijeenkomst 2019 die 9 december plaatsvond in Brussel en waar communistische partijen uit 30 landen aan deelnamen, werd de onderstaande gezamenlijke resolutie aangenomen tegen het anticommunisme van de EU. Dit is naar aanleiding van de anticommunistische resolutie die recentelijk door het Europees Parlement werd aangenomen en de vervolging van communisten in Polen en andere Europese landen.

‘De communistische en arbeiderspartijen van Europa roepen de bevolking en werkers van Europa op de anticommunistische resolutie van het Europees Parlement te veroordelen en de communistische en arbeiderspartijen te steunen!

De communistische en arbeiderspartijen die deelnemen aan de Europese Communistische Bijeenkomst 2019 veroordelen de recente schandelijke anticommunistische resolutie van het Europees Parlement. De resolutie heeft als doel de historische waarheid te verdraaien. Ook legt het de fundamenten voor de rechtvaardiging van fascisme dat de kop op steekt in Europa. De rode vlag op de Reichstag is een onuitwisbare getuigenis van wie het nazisme-fascisme heeft verslagen.

De beslissende bijdrage van de Sovjet-Unie aan de vernietiging van het fascisme-nazisme en de eeuwige veroordeling van de misdaden van de fascisten staan geschreven in het bloed van miljoenen doden, miljoenen gewonden en onmetelijke offers van de antifascistische strijd van de mensen van Europa. Dit kan niet uitgewist worden. Dit kan niet verdraaid worden met historische smaad, zoals de resolutie zie provocatief probeert communisme gelijk te stellen met fascisme, terwijl het fascisme juist een resultaat is van het kapitalisme.

De werkende mensen, de mensen van Europa, weten heel goed dat de nieuwe asociale en antidemocratische maatregelen en de repressie van de arbeidersbeweging en de sociale beweging hand in hand gaan met de verscherping van het anticommunisme. Zo gaat het immers altijd.

We roepen de mensen op de anticommunistische resolutie van het Europees Parlement te veroordelen en ertegen te strijden. We roepen ze op het anticommunisme de rug toe te keren, de anticommunistische hysterie te blokkeren en de communistische en arbeiderspartijen van Europa te versterken!’

 

Lees ook de bijdrage van de NCPN aan de ECB: klik hier