Demonstratie ambassade

Honderden mensen demonstreerden maandagavond bij de Israëlische ambassade in Den Haag. Bron: Vredessite

De NCPN wijst Israëlische daad van staatsterreur af.

De NCPN wijst met afschuw de barbaarse aanval af van Israëlische troepen tegen een konvooi dat hulpgoederen naar de Gaza-strook wilde brengen. Noodzakelijke goederen om de humanitaire crisis veroorzaakt door de illegale blokkade door Israël tegen de bevolking van Palestina te verzachten.

De aanval, die minstens 19 gedode burgers en tientallen gewonden van verschillende nationaliteit tot gevolg had, betekent een flagrante en schokkende overtreding van het internationaal recht door een staat die wordt gesteund door de VS en de EU, inclusief de Nederlandse regering.

De NCPN eist van de regering, gezien de ernst van deze barbaarse aanval, een duidelijke en snelle afwijzing van dit criminele optreden.

De NCPN roept op om de bevolking van Palestina te steunen in haar rechtvaardige strijd tegen de Israëlische onderdrukkers en voor de vorming van een Palestijnse staat op basis van de situatie van voor 1967 met als hoofdstad Jeruzalem.

De NCPN roept progressieve organisaties op tegen deze barbaarse daad te protesteren.

De NCPN roept de Nederlandse regering op er alles aan te doen transporten met hulpgoederen voor de bevolking van de Gazastrook ongestoord te laten plaatsvinden.

De NCPN eist de onmiddellijke opheffing van de illegale blokkade tegen de bevolking van de Gaza-strook!

Partijbestuur NCPN, 31 mei 2010.

Bron: http://ncpn.nl/ncpn/?a=gaza100531.htm

Zie ook: verslag demonstratie 31 mei van het Nederlands Palestina Komitee