Partijbestuur NCPN en Algemeen Bestuur CJB

De NCPN en de CJB veroordelen de gevaarlijke ontwikkelingen in Duitsland waarbij onze zusterpartij, de Duitse Communistische Partij (DKP) het onmogelijk wordt gemaakt om deel te nemen aan de Bondsdagverkiezingen in september en zelfs hun status als politieke partij dreigen te verliezen.

Dit alles wordt door de Duitse staat gedaan onder het voorwendsel dat de DKP te laat was met het inleveren van hun financiën voor de verkiezingen. In werkelijkheid gaat het hier om een verkapt partijverbod, zoals dat in Duitsland eerder is gebeurd onder het nazistische regime in 1933 en in 1956 in kapitalistisch West-Duitsland onder Adenauer.

Deze ontwikkelingen zijn niet los te zien van het anticommunistische offensief dat door de EU wordt aangevoerd om de communistische en arbeidersbeweging de kop in te drukken. Het toont het ware karakter van de heiligverklaarde kapitalistische “rechtsstaat” die bezig is met een offensief tegen de rechten van de arbeidersklasse, in de context van groeiende tegenstellingen tussen verschillende imperialistische blokken.

Wij zijn solidair met onze kameraden van de DKP tegen deze onaanvaardbare stap van de kapitalistische staat in Duitsland. Wij eisen het onmiddellijke terugdraaien van deze beslissing zodat de DKP zich als partij kan blijven inzetten en kan deelnemen aan de verkiezingen.

Stop anticommunisme, stop het criminaliseren van de strijd voor een betere wereld!

Partijbestuur van de NCPN

Algemeen Bestuur van de CJB