De Communistische Jongeren Beweging – jongerenorganisatie van de NCPN – verklaart zich solidair met de juiste en rechtvaardige strijd van de schoonmakers van Schiphol voor betere arbeidsvoorwaarden.

Wie dacht dat de tijd van uitbuiting voorbij is, hoeft enkel te kijken naar de schoonmaakwerkers van Schiphol. Slechte lonen, lange werktijden en de andere negatieve gevolgen van de toenemende ‘flexiblisering van arbeid’ zijn aspecten die zeer duidelijk te zien zijn.   De schoonmakers van Schiphol voeren al langer strijdbare acties voor verbetering van hun arbeidsomstandigheden. Hun eisen zijn duidelijk en onderschrijven wij als communistische jongeren totaal:
• Een volledige reiskostenvergoeding; gezien dat veel van de werkers zelfs enkele uren moeten reizen om überhaupt op hun werk te kunnen komen.
• Werkzekerheid; een eind aan het gehussel met werkers d.m.v. contractenwisselingen.
• Respectvolle behandeling; schone pauzeruimtes, degelijk materiaal om mee te werken, recht om de arbo-arts te bezoeken, geen intimidatie, naleving van de cao en erkenning van het recht om je als werkers te organiseren in de vakbond.

Maandagmiddag 16 maart a.s. organiseren de schoonmakers een actie om hun strijd voor betere arbeidsomstandigheden onder de aandacht te brengen. Verklaar je ook solidair en/of zet je ook in voor de schoonmakers door ze actief te helpen.

Meer informatie over de schoonmakers van Schiphol en hun strijd op: http://www.fnvbondgenoten.nl/schoongenoeg

Social Security of Flexicurity? Sociale Rechtvaardigheid Nu!
STEUN DE SCHOONMAKERS!