GRONINGEN – Leden van de CJB, ROOD en de Internationale Socialisten hebben vandaag geflyerd in Groningen. Op het Zernikecomplex en het busstation deelden ze de hele dag folders uit. Ze riepen mensen op om een schadevergoeding te eisen bij Arriva en Connexxion. Tijdens het spitsuur spraken ze ook met buschauffeurs, die door de rechter gedwongen waren te rijden.

Reizigers die door de stakingen gedupeerd zijn kunnen een schadevergoeding aanvragen via een formulier op www.definancieleprikkel.nl. De folders riepen iedereen op om dit snel te doen, om de druk op de busmaatschappijen verder op te voeren.

De flyeractie leverde uiteenlopende reacties op. Veel busreizigers zagen wel in dat de chauffeurs in een moeilijke situatie zitten, maar hadden het niet makkelijk met de staking. De formulieren boden dan ook een goede kans om de schade bij de maatschappijen te verhalen. “Ik ben aangewezen op de bus, dus ze zullen aan mij een mooie hebben met die schadevergoeding,” vertelde een studente uit Stadskanaal.

Staking is nodig

Ook de chauffeurs zelf waren blij met de steun. “We lopen al tien jaar achter met de loonsverhogingen. Met eerdere cao’s hebben we al genoeg ingeleverd, het moet nu niet verder gaan. Het gaat niet alleen om ons, maar om heel Nederland. Als wij dit verliezen, dan zijn de andere sectoren aan de beurt. Dan gaat het hele cao-stelsel op de kop.”

Poging tot stakingsbreken

Een andere buschauffeur was woedend over de uitspraak van de rechter. Die besloot gisteren dat de buschauffeurs in de spitsuren niet mochten staken. Bovendien mogen ze geen publieksvriendelijke acties houden, maar moeten de reizigers gewoon betalen. Met dank aan de Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER), die het kort geding van de provincies Groningen en Drenthe tegen de buschauffeurs steunde. Een mislukte poging om de staking te breken.

“ROVER is er nooit voor de busreizigers,” zei de chauffeur. “Het is altijd maar de trein, de trein en nog eens de trein. Waar was ROVER toen de marktwerking kwam? Daarom staken we juist. En nu zeggen ze ineens dat wij de reizigers duperen.” Hij had dan ook geen goed woord over de kranten, die het verhaal van ROVER klakkeloos overnamen. “Zo is dat toch in de media, in het verslag is het altijd net even anders.”

De meningen waren dan ook verdeeld. Sommige chauffeurs waren wel blij dat ze weer even konden rijden. Ook zij hebben al dagen gestaakt, maar het is toch fijn om weer achter het stuur te zitten. “We staken echt niet voor onze lol, hoor,” zei hij. “Wij willen ook gewoon weer rijden, maar dan wel onder goede omstandigheden.” Een andere chauffeur vond de uitspraak verschrikkelijk: “Ik voel me echt beperkt in mijn vrijheid.”

ROVER zegt op te komen voor de belangen van de reizigers. Maar de steun aan het kort geding tegen de chauffeurs heeft hier niets mee te maken. Veel reizigers vinden het helemaal niet nodig om de schuld bij de chauffeurs te leggen. Iedereen die zich niet in het verhaal van ROVER kan vinden, kan op de website terecht met klachten: http://www.rover.nl/ovloket/klachtenformulier/index.php