CJB

Meest recente berichten

Demonstratie CJB in Rotterdam: tegen kapitalistische afbraak!

Onlangs demonstreerde de CJB voor het stadhuis in Rotterdam aan de Coolsingel tegen de kapitalistische afbraak van onze rechten, onze levensstandaard, onze zorg en ons onderwijs. Hoewel het een gure novemberdag was, de koude wind waaide en de corona maatregelen streng in acht gehouden moesten worden, was de demonstratie geslaagd. Voorbijlopende Rotterdammers reageerden positief op de aanwezigheid van de CJB.

Groningen, Gaswinning en Socialisme

De afgelopen tien jaar is er veel geprotesteerd in de provincie Groningen. Er werd geprotesteerd voor erkenning, respect en een oplossing voor de problemen in de provincie rondom de gaswinning. Zelf liep ik meerdere keren mee in de stad Groningen tussen duizenden Groningers met fakkels die eindelijk gehoord wilden worden. Recentelijk publiceerde de Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) een voortgangsrapportage over hoe het huidige tempo van de huisversteviging onacceptabel is. Het kapitalistische systeem kan de problemen van de gaswinning na jaren van protest niet oplossen. Wat is de oplossing en wat hebben we hiervoor nodig?

De strijd van de Indonesische en Nederlandse arbeidersklasse tegen het kolonialisme

Op 17 augustus organiseerde de CJB de livestream Anti-kolonialisme en klassenstrijd, waarin uitgebreid werd ingegaan op de geschiedenis van de klassenstrijd in Suriname, Indonesië en Curaçao. Dit in verband met de jubilea van het begin van de slavenopstand geleid door Tula 215 jaar geleden, het uitroepen van de onafhankelijkheid van Indonesië 75 jaar geleden, en het na lange strijd onafhankelijk worden van Suriname 45 jaar geleden. Tijdens deze stream werd de volgende tekst voorgedragen over de strijd tegen het Nederlandse kolonialisme in Indonesië.

Bezig met laden

Archief