NCPN - Manifest

Meest recente berichten

Verklaring omtrent aankomende verkiezingen

De verkiezingen zullen plaatsvinden op woensdag 17 maart, in een moeilijke periode voor werkers, werklozen, gepensioneerden, studenten en scholieren van de werkende klasse. De pandemie en het falende regeringsbeleid hebben grote impact op ons leven. Bovendien zitten we in een diepe kapitalistische economische crisis waardoor veel mensen hun baan of inkomen zijn kwijtgeraakt. Daarnaast zijn er veel andere kwesties waar mensen zich terecht zorgen om maken, zoals toenemende armoede, afbraak van de sociale zekerheid, klimaatverandering, emancipatie van vrouwen en minderheden, toenemende tegenstellingen tussen imperialistische machten en de dreiging van nieuwe imperialistische oorlogen en interventies etc.

Tweede golf: werkers, studenten en scholieren in onzekerheid, maar regering bekommert zich enkel om het grootkapitaal

Het aantal ziekenhuisopnamen en doden door corona neemt in rap tempo toe. Ondertussen voelen steeds meer mensen de gevolgen van de nieuwe economische crisis. Onder werkers, studenten en scholieren is er grote onzekerheid over de tweede golf en de economische crisis, evenals wat dit zal betekenen voor hun werk of opleiding. De regering weigert echter oplossingen te bieden en laat alles over aan de ‘individuele verantwoordelijkheid’. Alleen het grootkapitaal kan rekenen op ruimhartige steun.

75 jaar na de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki

Het is 75 jaar geleden dat de VS met atoombommen de Japanse steden Hiroshima (6 augustus) en Nagasaki (9 augustus) met de grond gelijk maakte. Vele duizenden kwamen daarbij om het leven, waaronder ontelbare onschuldige gezinnen met kinderen, evenals tienduizenden buitenlandse slavenarbeiders die in Japan te werk waren gesteld. Anders dan de VS en sommige burgerlijke historici beweren, was er geen enkele militaire noodzaak voor deze wrede atoomaanval vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het was een imperialistische oorlogsmisdaad en het voornaamste doel was niet de overgave van Japan, want daarvoor was dit onnodig, maar het demonstreren van dit nieuwe wapen, vooral richting de sociale beweging wereldwijd en de Sovjet-Unie.

Bezig met laden

Archief