Op Zaterdag 28 Maart zal Comite Artikel 1 in samenwerking met de CJB en enkele gelijkgestemde organisaties een demonstratie organiseren tegen racisme, fascisme en intolerantie. De demonstratie vindt plaats in Bergen op Zoom.

Comité Artikel 1

Dit omdat wij een groei van haat, intolerantie en rechtsextremisme constateren in heel Nederland en ook in Bergen op Zoom zoals blijkt uit de recente subsidietoewijzing van twee ton tegen onder andere rechtsextremisme in Bergen op Zoom. De toenemende polarisatie en haat in Nederland die tot uiting komt in zowel het publieke debat als op straat is iets wat volgens Comite Artikel 1 geweerd dient te worden uit de maatschappij.

Met deze demonstratie hopen wij de mensen bewust te maken van de negatieve gevolgen en de daadwerkelijke aanwezigheid en groei van racisme, fascisme en intolerantie in onze samenleving. Racisme en fascisme zijn geen mening, ze zijn een misdaad. Een misdaad die geen plek dient te hebben in Bergen op Zoom, geen plek dient te hebben in Nederland, en geen plek dient te hebben waar dan ook ter wereld. Een misdaad die de fundamenten van een tolerante en gelijkwaardige samenleving aantast. Een misdaad die bestreden dient te worden in alle vormen en verschijningen.

Laat je daarom op Zaterdag 28 Maart horen tegen racisme en fascisme en sluit je aan bij de demonstratie! De demonstratie zal duren van 13:00 tot ongeveer 16:00 en zal vertrekken vanaf het Gouvernementsplein waar ook enkele toespraken gehouden zullen worden. Tevens organiseert Comite Artikel 1 op 27 maart vanaf 20.00 een info-avond over racisme en fascisme in Nederland en de bijbehorende achtergronden in ActiviteitenCentrum De Vonk gelegen in de huijbergsestraat, te Bergen op Zoom. (Centrum)

Toen Niet! Nu Niet! Nooit meer fascisme!

– Comite Artikel 1 –

Voor meer info kunnen mensen mailen naar comite.artikel1@gmail.com