De Communistische Jongeren Beweging (CJB) hield vandaag (zaterdag 30 mei) haar eerste actie in Overijssel. De CJB stond, zoals eerder aangekondigd, de hele ochtend en middag op de markt in Deventer. De stand zorgde voor veel belangstelling en al wat media-aandacht. Reden genoeg voor een fotoverslag van deze geslaagde marktdag.

img597576925De locatie kon in ieder geval haast niet beter. De CJB-kraam stond met vijf andere politieke stands vlak voor de ingang van de Waag in Deventer. Honderden marktbezoekers op de zonovergoten Brink keken met veel interesse naar wat de CJB te bieden had. Vooral de gloednieuwe CJB-flyers deden het goed, maar ook het NCPN-pamflet Laat de rijken de crisis betalen kwam goed aan. De rode vlag op het dak kon van ver worden gezien en de borden met CJB-speerpunten waren een opvallende verschijning.

Zes CJB-leden uit de regio waren aanwezig, zodat een paar mensen steeds de stand konden bemannen, terwijl anderen voor de kraam de voorbijgangers aan konden spreken. In een tijd waarin ook de politiek soms meer gericht lijkt te zijn op krantjes verkopen en stemmen en zieltjes winnen, was deze benadering een gouden greep. “Authentiek”, was de reactie van één bezoeker.

De Deventer editie van De Stentor besteedde vanmorgen aandacht aan de CJB-stand. Het stukje is hier te lezen.

img597578775