De Communistische Jongeren Beweging (CJB) heeft op zaterdag 30 mei voor het eerst een stand op de politieke markt in Deventer. De CJB is sinds kort actief in Overijssel en wil zich met de marktkraam aan de inwoners van Deventer voorstellen.

Matthijs Dröge

De CJB-stand staat de hele ochtend en middag op de Brink. Mensen kunnen reageren op een stelling over de economische crisis en verder in het algemeen kennis maken met de activiteiten van de CJB in Overijssel. De CJB wil met deze stand vooral uitzoeken hoe jongeren denken over de economische crisis, Europa, werk, onderwijs en andere onderwerpen die inmiddels iedereen aangaan. Door de crisis is de belangstelling voor het socialisme als alternatief sterk gegroeid, terwijl de CJB zich al langer bezighoudt met de strijd voor fatsoenlijk werk voor jongeren en een beter, betaalbaar onderwijs.

Woon je in Deventer en wil je meer weten over de CJB? Kom op de stand kijken! Woon je ergens anders in Overijssel en wil je lid worden of meer informatie? Kijk dan op de website van de CJB: http://cjb.voorwaarts.net