Op 21 januari hield de CJB een culturele avond met revolutionaire zang, rap en poëzie op het partijkantoor van de NCPN in Amsterdam. Het programma was geheel verzorgd door leden en sympathisanten. Communisme is niet alleen politiek en strijden, maar ook cultuur en gezelligheid! Op 3 september 2016 was het politieke jaar ook al cultureel geopend met een ‘Rode tour‘  langs historische plekken van de arbeidersstrijd in Amsterdam en een afsluiting met muziek en eten op kantoor.

Deze culturele muziekavond was de opvolger van de Rode tour, vandaar het motto ‘Rode avond’. Het programma was gevuld met live akoestische muziek, poëzie en rap. Verschillende disciplines, één revolutionaire boodschap! Veel leden en sympathisanten van de CJB waren op deze avond afgekomen en hebben meegeholpen om de avond een succes te maken. Om acht uur startte het programma met een welkomstwoord, waarna direct werd doorgegaan met een aantal gedichten van CJB’er Boaz. Een van de gedichten kan je hieronder nalezen.

Er werd afgewisseld met muziek die live gedraaid werd. Halverwege de avond begon het live akoestische concert. Er werden internationale liederen, partizanenliedjes en Nederlandse strijdliedjes gezongen en traditiegetrouw afgesloten met de Internationale waar de aanwezigen uit volle borst mee instemden. Wederom werd afgewisseld met muziek en ten slotte kwam het optreden van rapper ProZak, de laatste act van de avond. ProZak rapte eigen liedjes over de maatschappij, onrecht en zijn visie op de wereld van morgen.

De avond sloot af met muziek en de mogelijkheid om na te praten, te dansen en wat te drinken. De mogelijkheid om rondom een organisatie een kameraadschappelijke, revolutionaire cultuur te ontwikkelen is niet alleen noodzakelijk maar vooral ook erg leuk. De CJB blijft op deze lijn nieuwe activiteiten ontwikkelen.

We willen alle aanwezigen en kameraden bedanken voor de organisatie en uitvoering, alsmede de kameraadschappelijke sfeer.

Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten van de CJB? Meld je aan voor de mailinglist! Dat kan door een mail te sturen naar cjb@voorwaarts.net. Je kunt je ook aanmelden voor informatie over lidmaatschap.
Nu naar de toekomst, kameraden
Communisten, samen één
Pak mijn hand, kameraden
Nu sturen wij de rovers heen

Communisten, sterk in eenheid
Jong, sociaal en solidair
Bevecht de angst en tweestrijd
Verwerp de oude orde, revolutionair

Nu naar de toekomst, kameraden
De ideologie is het waard
Partij, wetenschap en wijsheid
De theorie ons schild en zwaard

Communisten, kom samen
Strijd de laatste strijd
Communisten, blijf samen
Het is de hoogste tijd

 

BOAZ