Gezamenlijke verklaring van communistische partijen

De communistische partijen en arbeiderspartijen verklaren luid en duidelijk dat ze de agressieve plannen van de imperialistische NAVO, die verder zijn opgevoerd na de recente NAVO-top, veroordelen. Er worden nieuwe en oude voorwendselen gebruikt, zoals veiligheid, defensie, klimaatverandering, cyberaanvallen en andere asymmetrische dreigingen, puur om hun agressie tegen de volkeren te verergeren, waardoor een nieuwe losbandige wapenwedloop ontstaat.

De ‘NAVO 2030’-agenda, die in wezen de strategische doctrine van de NAVO voor het komende decennium is, actualiseert en implementeert alle eerdere gevaarlijke beslissingen die in de afgelopen periode zijn genomen. Zo vormt ‘NAVO 2030’ een escalatie van de agressie, een voorbereiding op oorlog en een bewijs van felle concurrentie met Rusland en China. De militaire omsingeling van Rusland, het in het vizier nemen van China en Iran, de aankondiging van een nucleaire eerste aanval en de gigantische oefening ‘DEFENDER-Europe 21’ weerleggen alle valse beweringen over dat ze zich zouden bekommeren om “de vrede en veiligheid van de mensen”.

De arbeiders en de andere onderdrukte lagen van de bevolking hebben geen behoefte aan een zogenaamde “nieuwe Koude Oorlog”, noch aan imperialistische plannen, interventies en oorlogen in Zuidoost-Azië, Afrika, Latijns-Amerika, Centraal-Azië, de Kaukasus, de Zwarte Zee, het zuidoosten van de Middellandse Zee, het Midden-Oosten of elders.

De volkeren hebben genoeg bloed vergoten!

Ze hebben de macht om te vechten tegen de gevaarlijke plannen en om de strijd te versterken in elk land tegen de NAVO, tegen allerlei imperialistische plannen die leiden tot het afslachten van volkeren, tegen militaire bases en alle soorten massavernietigingswapens die in het bezit zijn van de imperialisten.

Ze moeten strijden om de voorwaarden te scheppen voor de arbeiders en hun macht om een ​​einde te maken aan concurrentie tussen imperialistische machten, aan imperialistische oorlogen en organisaties.

Het meest dodelijke en gevaarlijke virus is het kapitalisme!

De bovenstaande verklaring is ondertekend door de volgende partijen die zijn aangesloten bij de Internationale Bijeenkomst van Communistische en Arbeiderspartijen (de lijs is in het Engels):

 1. Armenian Communist Party
 2. Party of Labour of Austria
 3. Communist Party of Bangladesh
 4. Communist Party of Belgium
 5. Communist Party of Bulgaria
 6. Party of the Bulgarian Communists
 7. Communist Party of Bohemia &Moravia
 8. Communist Party of Greece
 9. Hungarian Workers’ Party
 10. Communist Party of Kurdistan-Iraq
 11. Socialist movement of Kazakhstan
 12. Communist Party of Mexico
 13. New Communist Party of the Netherlands
 14. Communist Party of Norway
 15. Philippine Communist Party (PKP 1930)
 16. Communist Party of Poland
 17. Russian Communist Workers Party – CPSU
 18. New Communist Party of Yugoslavia
 19. Communist Party of the Workers of Spain
 20. Communist Party of Sweden
 21. Syrian Communist Party – unified
 22. Communist Party of Ukraine
 23. Union of Communists of Ukraine

Overige partijen die de verklaring ondertekenen:

 1. Communist Worker’s Party of Finland
 2. COMMUNISTS Revolutionary Party (France)
 3. Communist Front (Italy)
 4. Swiss Communist Party
 5. Party of Communists USA