Wie stemde er NEE en wie stemde er JA?

De NEE-stemmers begrijpen het niet, zijn extreem-rechts, zijn racistisch, willen slechte terreurbestrijding en laten zich bang maken. Dat is de boodschap.

De JA-stemmers zijn vooruitstrevende mensen die zich het beste hebben ingelezen. Mensen die JA stemden willen VREDE, VRIJHEID, DEMOCRATIE en respect voor de mensenrechten.

Dat is het sprookje, dit zijn de feiten.

De NEE-stemmers wisten donders goed wat ze deden. De NEE-stemmers zijn zat van het neo-liberale fundamentalisme dat de blauwdruk voor Europa moet worden. De NEE-stemmers waren met meer dan 300.000 mensen aanwezig in Amsterdam op twee oktober om te demonstreren tegen het beleid van de regering: het Europees afgestemde beleid van de regering dat voortkomt uit de akkoorden van Lissabon. De NEE-stemmers zijn de voortdurende aanvallen op hun rechten zat. En dat ‘reageren ze af’ op de Grondwet. Terecht! De Grondwet is niets anders dan de formalisering van het Lissabon-beleid.

Dus wie zijn de NEE-stemmers? De uitslag per gemeente laat zien dat de gemeenten waar veel arbeiders wonen bij hoogste NEE-percentages hoorden. Logisch: het beleid is tegen hen gericht. Van Rotterdam tot Reiderland: de arbeiders hebben geproken. En waar haalden de JA-stemmers de meerderheid? In Wassenaar, Haren en andere gemeente waar de heersende klasse zich gezellig afzonderd van het gepeupel.

Lodewijk de Waal gaf ooit af op de NCPN en de CJB door te zeggen dat mensen die actie willen tegen het regeringsbeleid “ een stelletje extremisten” zijn. Even later was er een hete herfst en grote demonstratie. Van Aartsen waarschuwde de Nederlandse bevolking nog vlak voor het referendum: kijk naar Frankrijk”hebben jullie dat gezien, al die rode vlaggen? Het communisme was dood en begraven en nu staan ze daar weer in Frankrijk.”

Het communisme is nooit dood geweest en zeker niet levend begraven. Het communisme is ook niet de mening van een stelletje “ extremisten” . Meer en meer mensen beseffen elke dag meer dat we leven in een klassenmaatschappij waar de rijken rijker worden en de armen armer. De rijken veroorzaken een crisis en wij, de arbeidersklasse, mogen de rekening betalen. Maar het is genoeg, vinden steeds meer mensen. De arbeidersklasse verzet zich en de heersende klasse raakt in paniek. Het referendum is dan wel geweest, maar de strijd begint nu pas. Twee oktober en NEE zijn eerste, kleine overwinningen. De grootste uitdagingen moeten nog komen!