Comité Artikel 1 komt wederom in actie! Na het uitgebreide verzet tegen de komst van de NVU in Bergen op Zoom (als Comité Geen Fascisten in onze Stad), organiseert zij nu een manifestatie in Oss, 31 Mei, dezelfde dag dat de NVU een demonstratie gepland heeft.

In deze tijden van toenemende verharding in het politieke spel is het belangrijk dat er aandacht is, blijft en komt voor de neonazistische, racistische en fascistische dreigingen in ons land.Om een positief, maar duidelijk tegengeluid te laten horen, organiseert Comité Artikel 1 een lawaaimanifestatie op de route van de NVU-demonstratie. Hopelijk is er muziek aanwezig, maar het comité roept iedereen die zich wil laten horen tegen racisme, fascisme en nazisme op om toeters, bellen, pannen, deksels, trommels en alles wat lawaai maakt mee te nemen!

In deze stad, die wel een als een SP-bolwerk gezien mag worden, hoopt de organisatie natuurlijk ook op de steun van deze partij en ROOD, de jongerenafdeling van de SP. De steun die er al is komt uit verwachte hoek. De Communistische Jongeren Beweging (CJB) heeft aangegeven de actie te ondersteunen. Ook de AFA (die niet specifiek haar achterban mobiliseert) steunt de actie. Er zullen vanuit de organisatie gratis jodekoeken en negerzoenen worden uitgedeeld! Ook zal er vanuit de omgeving Bergen op Zoom de gelegenheid zijn georganiseerd samen te reizen met een bus, danwel trein, afhankelijk van de belangstelling.

Wil je meereizen of heb je gewoon een vraag in het algemeen? Mail naar comite.artikel1@gmail.com.Laat je dus horen, verzamel om 12 uur voor het station in Oss!