Solidariteitscomité CubaSol organiseert op vrijdag 12 september in Amsterdam en zondag 14 september in Utrecht acties voor de Cuban Five. Het is in 2008 tien jaar geleden dat vijf Cubanen in de VS zijn gearresteerd wegens spionage. Zij infiltreerden in Miami groepen die terroristische aanslagen op Cuba hebben gepleegd.

Matthijs Dröge

Daarom is vrijdag 12 september een internationale dag van solidariteit met de Vijf. In alle hoofdsteden zijn er acties voor hun bevrijding. In Amsterdam is er vrijdag een picketline bij het consulaat van de Verenigde Staten. Hier wordt een handtekeningenactie gehouden. Deze actie begint om 14.00 uur bij het Concertgebouw aan het Museumplein.

Zondag 14 september is er een protestbijeenkomst in Utrecht. Op het programma staan gedichten, sprekers, muziek, een groepsdebat en zang. De bijeenkomst begint om 12.30 uur in EMMA, Centrum voor Wereldvrede en Milieu, aan de Cremerstraat 245 in Utrecht. Er is dan ook een autovrije zondag in Utrecht, dus de bijeenkomst valt het beste te bereiken met het openbare vervoer.

Voor meer informatie over de bijeenkomsten en de bereikbaarheid: CubaSol en Cubadefend