Op zondag 26 oktober gaan we met de Bus naar Che presente in Brussel. Het grootste solidariteitsfeest voor Ché en voor Cuba in de Benelux. De CJB heeft een busreis georganiseerd en jij kunt voordelig meereizen.

Wat is Ché Presente? En wat gaan we doen?

Ché Presente is zoals gezegd het grootste solidariteitsfestival voor Ché en voor Cuba in de Benelux. Heel de dag staat in het teken van Ché Guevara en Cuba. Wat heeft hij betekend voor de wereld, de mensheid en wat voor invloed heeft hij vandaag de dag nog steeds? Wat kunnen we van hem leren in de strijd om een rechtvaardige toekomst? Hoe gaat het nu op Cuba? Wat zijn de verwachtingen op de lange en korte termijn? Deze vragen en meer worden beantwoord op 26 oktober op de universiteit van Brussel.

Er zijn veel internationale gasten zoals Marta Rojas een Cubaans journaliste van het eerste uur, Laura Pujol Torres, consul en vertegenwoordigster van de Federación de Mujeres Cubanas (Federatie van Cubaanse vrouwen.) en Elio Rodríguez, Cubaans ambassadeur in België. Natuurlijk nog zijn er nog veel meer interessante gasten, maar die kun je allemaal nalezen in het programma. Niet alleen zijn er gasten er worden ook films vertoond, workshops gehouden, je kunt luisteren naar reisverhalen en natuurlijk (hoe kan het ook anders) een hele goede Cubaanse band. We gaan gezamenlijk met de bus naar Brussel en vanaf daar kun je doen en laten wat je wilt. Totdat we gezamenlijk weer terug gaan met de bus. (Je kunt natuurlijk ook in Brussel blijven als je zin hebt)

Wat: Ché Presente.

Waar: Universiteit Brussel.

Wanneer: 26 oktober

Hoe: Met de bus vanaf Nijmegen, Tilburg of Bergen op ZoomKosten Ché Presente: Voor Studenten / Scholieren 5 euro. Voor de rest: 6 euro.

Kosten Busreis: 10 euro.

Tijd: Nijmegen (Van Schaeck Mathonsingel) :  09:00 vertrek

Tilburg (Spoorlaan) : 10:30

Bergen op Zoom (Stationsplein) : 12:00

We gaan om 22.00 weer terug met de bus!

Voor het hele programma van Ché Presente kijk je op: http://www.cubanismo.net/teksten_nl/agenda/chepres08/programma_NL.htm

OPGEVEN VIA: CHE.PRESENTE50@GMAIL.COM