Op 1 mei was de NCPN en CJB bij verschillende demonstraties en krijtacties aanwezig door heel het land. Zo waren we in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Eindhoven en Groningen op de been. We vierden met andere organisaties uit de sociale bewegingen de Dag van de Arbeid. Verschillende kameraden leverden hier ook speeches over onze eisen. “Tegen bezuinigingen en onzekerheid; strijd is de enige weg uit de crisis”

Het kapitalisme bevindt zich net als twaalf jaar geleden in een diepe economische crisis. Werkenden verliezen hun baan, kunnen de huur niet betalen en zien hun belastinggeld verdwijnen in de zakken van multinationals. De arbeidersklasse zit niet, zoals burgerlijke politici beweren, in ‘hetzelfde schuitje’ als de kapitalisten, farmaceutische cowboys en grootaandeelhouders.

Terwijl het grootkapitaal miljarden aan belastinggeld krijgt om haar winsten veilig te stellen en het kapitalisme draaiende te houden, staan de rechten van de werkers, werklozen, gepensioneerden, studenten en scholieren uit de arbeidersklasse steeds meer onder druk. Juist hierom was het dit jaar belangrijk om op 1 mei de straat op te gaan om te strijden voor onze rechten!