De coronapandemie heeft al ruim een jaar de wereld in haar greep. Afgelopen jaar, toen de pandemie hard toesloeg in Italië en het gezondheidsstelsel overbelast raakte, stuurde de socialistische regering van Cuba een vliegtuig vol artsen en verpleegkundigen om de Italianen te ondersteunen. Niet omdat ze hier iets voor terug wilden hebben maar omdat de Cubanen op basis van internationale solidariteit handelen. Nu is het moment aangekomen om onze solidariteit te tonen.

De al meer dan 60 jaar durende economische blokkade, onder leiding van de VS, eist haar tol op het land. Er zijn zware tekorten aan basis medische middelen om de pandemie mee te bestrijden. Agitators en onruststokers gebruiken de tekorten als een startsein voor de omverwerping van het socialisme. De NCPN en CJB veroordelen de blokkade en de acties van de kapitalisten om de socialistische staat omver te werpen.

Waar de Cubanen behoefte aan hebben zijn middelen om de pandemie te bestrijden. De NCPN en CJB roepen daarom op om onze donatiecampagne te ondersteunen. Ons doel is om medische middelen in te slaan en deze te sturen naar de Cubanen zodat zij beter in staat zijn de pandemie te bestrijden.

Als sympathisant of lid van de NCPN en CJB, of gewoon uit solidariteit met het Cubaanse volk, kun je ook zonder middelen in te slaan Cuba steunen. Alle donaties die de CJB deze week binnenkrijgt zullen ingezet worden ten behoeve van het Cubaanse volk in de vorm van het kopen van medische middelen of als financiële donatie aan Cuba.

Het is tijd voor internationale solidariteit!

 

De donatiecampagne is inmiddels tot een einde gekomen. Bedankt voor jullie donaties!