Internationaal Bureau

Woensdag 18 mei vonden in Griekenland verkiezingen plaats op universiteiten in het hele land voor de studentenraden. Daarbij haalde de Communistische Jeugd van Griekenland (KNE) een belangrijke overwinning. De lijst van de KNE, ‘Panspoudastiki KS’ (Studenten Samenwerkingsbeweging), kwam namelijk als grootste uit de bus, met meer dan 33% van de stemmen. De CJB stuurde het onderstaande felicitatiebericht naar de KNE.

“Beste kameraden,

We feliciteren jullie met de overwinning van ‘Panspoudastiki KS’ bij de studentenverkiezingen. Voor het eerst sinds 1986, komt de lijst die wordt gesteund door de Communistische Jeugd van Griekenland als eerste met meer dan 33% van de stemmen, en met een indrukwekkende stijging in het aantal stemmen.

We zijn er zeker van dat dit zal bijdragen aan de versterking van de studentenbeweging in Griekenland. Dit is noodzakelijk, niet alleen voor het verbeteren van het vermogen van de studentenbeweging om zich te verzetten tegen het reactionaire beleid en de repressie in het hoger onderwijs die worden bevorderd door de EU en de regering, maar ook om de strijd te versterken voor de rechten van studenten en voor een betere maatschappij.

Kameraadschappelijk,

Internationaal Bureau van de CJB”