Commissie Internationaal

De CJB veroordeelt de detentie van de heldhaftige Palestijnse activiste Ahed Tamimi door de Israëlische Bezettingstroepen in de Westelijke Jordaanoever. In 2012 werd Tamimi bekend omdat ze in opstand kwam tegen Israëlische militairen die haar moeder en broer aanhielden. In 2017 werd ze gearresteerd nadat ze twee Israëlische militairen aanviel in de buurt van haar huis, sindsdien is Tamimi een internationaal symbool geworden voor het Palestijnse verzet tegen de Israëlische bezetting.

Sinds de situatie in Gaza is geëscaleerd is het aantal door Israël vastgehouden Palestijnen verdubbeld. Daarbij worden ze onder erbarmelijke omstandigheden en geweld als staats-gegijzelden vastgehouden onder het mom van een reeks valse beschuldigingen. Dit terwijl de bezetter ongeremd doorgaat met een genocide op het Palestijnse volk.

Wij eisen de onmiddellijke vrijlating van Ahed Tamimi en alle andere politieke gevangenen die ten onrechte worden vastgehouden door de Israëlische staat. Ook eisen wij een onmiddellijke breuk van de banden tussen de Nederlandse en Israëlische regering.

Wij blijven standvastig solidair met het Palestijnse volk in het licht van het geweld, en steunen hun strijd tegen de bezetting en vernietiging van hun thuisland.

Commissie Internationaal van het Algemeen Bestuur van de CJB