Internationaal Bureau

De NCPN en CJB hebben de volgende verklaring uitgebracht m.b.t. de toenemende repressie in India tegen de arbeidersbeweging en de beweging van de arme boeren, die zich verzetten tegen de reactionaire maatregelen van de regering.

Stop de repressie tegen de arbeiders- en boerenbeweging en tegen de kritische media door de regering van India!

De Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN) en de Communistische Jongerenbeweging van Nederland (CJB) veroordelen de toenemende repressie in India door de reactionaire regering onder leiding van de BJP-partij. In de afgelopen maanden heeft de regering op brute wijze de protesten van de boeren onderdrukt. De boeren voeren met hun protesten een heldhaftige strijd tegen nieuwe wetgeving die hun levens kapotmaakt voor de belangen van het grootkapitaal. Deze repressie staat in lijn van het asociale beleid van de regering, die de rechten van de Indiase werkers en boeren probeert te vernietigen via privatiseringen en repressie.

Dit beleid gaat gepaard met repressieve maatregelen tegen kritische media. Zo heeft de politie bijvoorbeeld invallen gedaan op het kantoor van Newsclick media en de woningen van redactieleden, als reactie op artikelen die kritisch waren op de regeringsplannen omtrent de nieuwe wetgeving.

We zijn solidair met de Indiase werkers en boeren en de communisten in India, in hun strijd tegen het regime dat steeds repressiever en reactionairder wordt.

Internationaal Bureau NCPN
Internationaal Bureau CJB