Gezamenlijke oproep van Communistische Jongerenorganisaties

Dag van gezamenlijke actie en solidariteit voor de Palestijnse Bevolking

1. Wij wijzen tegenover de jongeren en tegenover de volkeren van de wereld de lopende misdaad van de VS, de NAVO en Israël tegen de Palestijnse bevolking af. De weg voor een nieuwe imperialistische misdaad wordt geplaveid door de beslissing van de VS om Jeruzalem als ‘de hoofdstad van Israël’ te bestempelen en haar ambassade daar naartoe te verplaatsen alsook door het onveranderde standpunt van de Europese Unie, welke de ‘misdadiger’ overeenstemt met het ‘slachtoffer’.
Deze provocatieve daad van de regering van de Verenigde Staten is geen alleenstaande handeling, maar onderdeel van bredere plannen voor interventie door de VS in het Midden-Oosten om haar belangen veilig te stellen. Het doel is om de oplossing uit te sluiten van een onafhankelijke Palestijnse staat met de grenzen van 1967, met Oost-Jerusalem als hoofdstad; de oplossing waar de Palestijnse bevolking zo lang voor heeft gebloed en gevochten. Op deze manier vindt interventie plaats en worden ontwikkelingen in het voordeel van de VS en haar bondgenoten voorbereid over de onzekere situatie die gevormd wordt; zeker na het verslaan van de ‘Islamitische Staat’ in Syrië.

De strijd die woedt in onze landen, tegen onrechtvaardigheid, armoede, onderdrukking en imperialistische oorlogen, is een internationale strijd; een strijd, die solidariteit bevat voor de strijd van volkeren tegen onrechtvaardigheid en onderdrukking over de hele wereld.

2. Wij wijzen de onderdrukking van de strijd van het Palestijnse volk door de Israëlische staat af, welke, samen met de steun van de VS, het barbarisme intensiveert. De gepaste reactie van het Palestijnse volk over de beslissing van de VS wordt geconfronteerd met moorden, arrestaties en vervolgingen. De Israëlische, onderdrukkende krachten aarzelen niet om zelfs kinderen en tieners te bestrijden, zoals de twee tieners die in begin januari vermoord werden; of de 16 jaar oude Ahed Tamimi, die door een Israëlische militair tribunaal wordt vervolgd voor haar actie tegen de bezetting.

We groeten de duizenden Palestijnse jongeren die dapper vechten tegen de barbaarsheid voor iets dat overduidelijk is: hun recht om in hun thuisland te leven zonder buitenlandse onderdrukker.

De strijd die woedt in onze landen, tegen onrechtvaardigheid, armoede, onderdrukking en imperialistische oorlogen, is een internationale strijd; een strijd, die solidariteit bevat voor de strijd van volkeren tegen onrechtvaardigheid en onderdrukking over de hele wereld.

3. Wij roepen iedere man en vrouw in onze landen op om de dagelijkse misdaad tegen het Palestijnse volk te veroordelen en deze nieuwe versterking van barbarij af te wijzen. Ook om de marteling van het hele Palestijnse volk te veroordelen en het geweld dat door de Israëlische staat uitgeoefend, wordt door duizenden politieke gevangen vast te houden, een muur van schaamte te bouwen en door te blijven gaan met het bouwen van settlements en de doorlopende bezetting van de Palestijnse gebieden.

Deze provocatieve daad van de regering van de Verenigde Staten is geen alleenstaande handeling, maar onderdeel van bredere plannen voor interventie door de VS in het Midden-Oosten om haar belangen veilig te stellen.

4. Wij roepen Communistische Jongeren Organisaties, andere anti-imperialistische organisaties en massa organisaties van jongeren op om mee te doen op de dag van internationale gezamenlijke solidariteit voor het Palestijnse volk op 12 maart. We coördineren onze acties; met verschillende activiteiten geven we internationalistisch antwoord aan de imperialistische plannen!

We eisen:

  • Een onafhankelijke, levensvatbare en soevereine Palestijnse staat op de grenzen van 1967, met Oost-Jerusalem als haar hoofdstad;
  • Terugtrekking van het Israëlische leger van alle bezette gebieden van 1967, waaronder de Golan Hoogvlakte en het Sebah district in Zuid-Libanon;
  • Een einde aan de settlements en de terugtrekking van de kolonisten op Palestijnse gebieden, gedefinieerd door de grenzen van 1967, die daar zijn gaan wonen en het vrijlaten van alle politieke gevangenen en de terugkeer van de vluchtelingen.
  • De beëindiging van alle politieke en militaire overeenkomsten tussen onze regeringen en Israël en de onmiddellijke erkenning van de Palestijnse staat door hen.

Ondertekend door de volgende Communistische Jongeren Organisaties:

1. Communist Youth of Algerian Party For democracy and Socialism, JC – PADS
2. Communist Youth of Austria, KJÖ
3. Bangladesh Youth Union, BYU
4. Bangladesh Students Union, BSU
5. Communist Youth of Bolivia, JCB
6. Communist Youth Union, UJC– Brazil
7. Red Youth – Britain
8. Young Communist League of Britain
9. Young Socialists of Croatia
10.Communist Youth Union, KSM – Czech Republic
11.Communist Youth of Denmark, UngKom
12.Communist Youth of Ecuador, JCE
13.Union of Communist Youth, UJC – France
14.Young Communists Movement of France, MJCF
15.Socialist German Workers Youth, SDAJ
16.Communist Youth of Greece, KNE
17.Communist Youth of Guatemala, JCG
18.Workers Party Youth – Ireland
19.Connolly Youth Movement, CYM – Ireland
20.Front of Communist Youth, FGC – Italy
21.Jordanian Democratic Youth Union, UJDY
22.Communist Youth of Jordan
23.Socialist Movement of Kazakhstan
24.Federation of Young Communists, FJC – Mexico
25.Communist Youth Movement, CJB – Netherlands
26.Democratic Students Federation – Pakistan
27.Communist Youth of Pakistan
28.Youth of Communist Party of Poland
29.Revolutionary Communist Youth League (Bolsheviks), RKSMb – Russia
30.Leninist Communist Youth Union of Russian Federation, LKSM RF
31.Young Communist League of Yugoslavia, SKOJ – Serbia
32.Collectives of Young Communists, CJC – Spain
33.Communist Youth Union of Spain, UJCE
34.Communist Youth of Catalonia, JCC
35.Socialist Youth Union, SYU – Sri Lanka
36.Socialist Students Union, SSU – Sri Lanka
37.Syrian Communist Youth Union – Khaled Bakdash Youth, SCYU-KBY
38.Communist Youth of Turkey, TKG

12/03/2018