Op 12 september is het alweer 12 jaar geleden dat ‘The Cuban Five’ gevangen genomen werden. Maar er lijkt nu beweging in hun zaak te komen. Daarom wordt er op 12 september gedemonstreerd voor hun vrijlating.

Na hun arrestatie zijn de vijf in een schijnproces tot lange gevangenisstraffen veroordeeld. Hun “misdaden” bestonden uit het infiltreren in anti-Cubaanse terreurgroeperingen in Miami om aanslagen tegen de Cubaanse bevolking te voorkomen. Zij verzamelden daarbij waardevolle informatie en toen de Cubaanse autoriteiten een dossier overdroegen aan de V.S. werden niet de terroristen maar de vijf Cubanen gearresteerd!

Een duidelijke boodschap! (bron: www.cubadefend.nl)

De roep om hun vrijlating begint wereldwijd steeds luider te klinken. De druk op de V.S. wordt groter. En niet zonder succes. In 2009 kregen drie van de vijf een hernieuwd proces en werden tot aanzienlijk lagere straffen veroordeeld. Maar dit is niet genoeg! De druk moet verder opgevoerd worden totdat de vijf vrij zijn. Er gaan nu stemmen op dat er mogelijk een uitwisseling van gevangenen tussen Cuba en de V.S. zal gaan plaatsvinden.

In de aanloop naar deze demonstratie heeft Nederlands Comité Free the Five al 20.000 kaarten verstuurd naar de V.S. die president Obama oproepen om de vijf onmiddellijk vrij te laten. Op de demonstratie zullen deze kaarten ook uitgedeeld worden.

De demonstratie zal op zondag 12 september plaatsvinden in Amsterdam, op het Museumplein bij het Amerikaanse consulaat, aanvang: 14:00 uur. Wij roepen jullie allen op om te komen, want met hoe meer we er staan, hoe duidelijker ons geluid voor de vrijlating van ‘The Cuban Five’ zal zijn!

Zie voor meer informatie:
www.cubadefend.nl
www.freethefive.org