Commissie Internationaal

Op 10 mei vonden in Griekenland verkiezingen plaats op universiteiten in het hele land voor de studentenraden. Daarbij wist de Communistische Jeugd van Griekenland (KNE) een belangrijke overwinning te behalen. De lijst van de KNE, ‘Panspoudastiki KS’ (Studenten Samenwerkingsbeweging), werd voor het tweede jaar op rij de grootse, met 35,15% van de stemmen. Hiermee versterkt ‘Panspoudastiki KS’ haar positie ten opzichte van vorig jaar, met meer stemmen in zowel absolute aantallen als procentueel.

De CJB stuurde het onderstaande felicitatiebericht naar de KNE.

“Beste kameraden,

De CJB feliciteert jullie met de overwinning van ‘Panspoudastiki KS’ bij de studentenverkiezingen. Voor het tweede jaar op rij, weet de lijst die wordt gesteund door de Communistische Jeugd van Griekenland als grootste te eindigen. Met meer dan 35% van de stemmen versterkt de ‘Panspoudastiki KS’ haar positie ten opzichte van de vorige verkiezingen. Een knappe prestatie die laat zien dat de Griekse studenten uit de arbeidersklasse klaar zijn met de constante verslechtering van de omstandigheden voor studenten die het kapitalisme teweegbrengt.

Deze overwinning zal bijdragen aan de versterking van de studentenbeweging in Griekenland. Dit is nodig om de studentenbeweging beter in staat te stellen te strijden voor de rechten van studenten en zich te verzetten tegen het beleid en de repressie in het hoger onderwijs die door de Griekse regering en de EU worden bevorderd, maar ook om de strijd te versterken voor een betere maatschappij.

Dit is ook een belangrijke overwinning met de aankomende Griekse parlementsverkiezingen in het oog. Wij hopen dat de Griekse arbeidersklasse moed put uit jullie overwinning en 21 mei laat zien dat de verdere versterking van de Communistische Partij van Griekenland (KKE) het enige antwoord is op de problemen waar de werkende klasse mee geconfronteerd wordt.

Kameraadschappelijk,

Commissie Internationaal van de CJB”