Daar is ‘ie dan eindelijk: de libdub van Comac! Opgenomen in één lang shot van bijna vijf minuten, met behulp van alle Vredeskampgangers die afgelopen juli de tiende editie van het kamp bezochten. Bij zowel de voorbereiding als de montage zijn duidelijk kosten noch moeite gespaard.

Nina Bouwmeester

Beeld uit “lib-dub” video van Vredeskamp 2012

De boodschap is helder: Verander de toekomst! Niet de rijke 1 procent aan de macht, maar de werknemers, geen racisme en oorlogen, voldoende werkgelegenheid en gratis onderwijs en gezondheidszorg voor iedereen.

De libdub begint met de vraag ‘Do you want to chenge the world?’ waarna een meisje in een rood Comac-t-shirt de groene ‘ja-knop’ induwt. De muren om haar heen vallen weg en zij wordt meegenomen door twee jongens; de wereld veranderen doe je immers niet alleen. Vervolgens verschijnen er verschillende groepen op haar pad die bovengenoemde boodschappen op een beeldende manier duidelijk maken.

Ook de CJB’ers die mee waren op Vredeskamp hebben meegeholpen met deze libdub en zijn terug te vinden tussen de feestende mensen achter de Manifiesta-pinguïn en in het stukje over onderwijs.

Bekijk de libdub en verspreid het over het internet: laat iedereen zien hoe we de wereld kunnen veranderen door met z’n allen een duw op die groene knop te geven!