Allemaal

Laatste

Oudere artikelen

10e Congres CJB: waardevolle discussie en drukke voorbereidingen

De afgelopen tijd zal het niemand die betrokken is bij de CJB zijn ontgaan: de drukke discussies en voorbereidingen voor het 10e Congres zijn volop aan de gang. In deze periode, waarin jongeren geconfronteerd worden met tal van problemen die zich opstapelen, is het van groot belang dat de klassenbewuste voorhoede van de jongeren uit de arbeidersklasse, verenigd in de CJB, gezamenlijk haar strategie voor de komende tijd bepalen. We streven naar eensgezindheid om onze aanwezigheid te versterken waar de klassenstrijd in Nederland plaatsvindt, terwijl we ook werken aan het versterken van zowel de CJB als haar moederpartij, de NCPN.

Lees verder

Strijdbaar maar roerloos

Het is 9 september en ik ben op een tegendemonstratie. De radicaal feministische, trans-uitsluitende organisatie Let Women Speak heeft die dag – met hulp van soortgelijke organisaties Pro Vrouw en VoorZij – in Utrecht een evenement georganiseerd waarbij vrouwen zich kunnen uitlaten over hoe bedreigd ze zich voelen door trans vrouwen en wat voor gevaar zij wel niet zijn voor de vrouwenrechten.

Lees verder

CJB viert haar twintigjarig bestaan, de vruchten van twee decennia strijd

Zo’n twintig jaar geleden was het voor velen waarschijnlijk ondenkbaar dat een bijeenkomst zoveel jonge communisten bij elkaar zou kunnen brengen. Na de bedwelmende, op winst beluste roes van de jaren negentig was het in sommige kringen al aanvaard dat het einde van de geschiedenis was aangebroken. De aanwezigen van de twintigjarige viering van de Communistische Jongeren Beweging (CJB) weten wel beter. Sinds die roerige jaren negentig zijn de tegenstellingen van het kapitalisme nooit weggegaan. Integendeel, ze worden met de dag groter. Onder deze omstandigheden is het socialisme-communisme de enige oplossing voor een leefbare toekomst. Daarom kwamen meer dan honderd kameraden op een zonnige nazomerdag bijeen om de strijd voor de toekomst met optimistische ijver voort te zetten. 

Lees verder
Bezig met laden

Archief