»Voorwaarts

Meest recente berichten

Kapitalisme en geestelijke gezondheid

De afgelopen jaren is er meer aandacht voor psychische problemen. Zo’n 17% van de werkende mensen vertoont burn-outverschijnselen. Het is dan ook geen toeval dat werkdruk en werkstress belangrijke strijdpunten zijn bij stakingen en acties in de afgelopen periode, naast natuurlijk loonsverhogingen om de inflatie het hoofd te bieden en andere arbeidsvoorwaarden. Ook onder jongeren is er een grote toename aan problemen op het gebied van geestelijke gezondheid. Recent kondigde Maarten van Ooijen, Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een hervorming aan om de psychologische hulp voor jongeren te ‘begrenzen’, omdat er sprake zou zijn van een ‘grenzeloze groei’. De echte vraag is natuurlijk waarom die groei zich voordoet, bij zowel jongeren als volwassenen. De mensen die lijden aan een psychische aandoening en hun gezinnen worden geconfronteerd met talloze problemen, zoals beperkingen in de voorzieningen, uitgaven en onbegrip door negatieve voorstellingen en stereotypen die nog altijd rondzweven in de maatschappij.

Oudere artikelen

De overwinning van Girón, was de eerste nederlaag van het imperialisme in Latijns-Amerika

19 april 1961 betekende het een grote overwinning voor de Cubaanse Revolutie, hoewel het veel waardevolle levens kostte van dappere revolutionaire strijders. Voor het Cubaanse volk en hun ontluikende Revolutie betekende het verdedigen van de soevereiniteit van het land, de heilige grond van het vaderland, het verdedigen van de belangen van het land, hun idealen en hun socialistische proces.

Lees Meer

Herdenking Spanjestrijders 2023 – na drie jaar afwezigheid nog altijd standvastig en antifascistisch

Op 14 april organiseerde de stichting Spanje 36-39 na drie jaar afwezigheid door COVID een nieuwe herdenking om de Spaanse burgeroorlog en in het bijzonder de Nederlandse antifascistische vrijwilligers in dit conflict te eren. 700 Nederlandse vrijwilligers reisden af naar Spanje in 1936 om de toenmalige revolutionaire Spaanse republiek bij te staan tegen het fascisme van Francisco Franco. Ruim 30 mensen kwamen in Amsterdam Noord naast het Spaanse burgeroorlog monument bij elkaar om de strijd te herdenken en te vieren.  

Lees Meer

Solidariteitsactie van Amsterdamse studenten voor Palestina

Op zondag 12 maart was de afdeling Amsterdam van de CJB aanwezig op de Dam in Amsterdam om solidariteit te tonen met het Palestijnse volk, dat al decennia lijdt onder de misdadige bezetting, het geweld en de apartheidspolitiek van de Israëlische staat. Alleen al in dit jaar zijn vele tientallen onschuldige Palestijnse mensen vermoord, waaronder veel kinderen. Net als de VS, NAVO en EU, houdt de Nederlandse regering Israël daarbij een hand boven het hoofd. Namens de CJB gaf Jamie een korte toespraak die we hieronder publiceren.

Lees Meer
Bezig met laden

Archief